De vereniging Udense Amateurfotografen f/8 (kortweg f/8) is opgericht in 1968 en heeft als doel het bevorderen van de amateurfotografie in Uden en omgeving, tegenwoordig de gemeente Maashorst.

Wij zijn een kleine vereniging van enthousiaste amateur fotografen en komen regelmatig bijeen om elkaars werk te bespreken. Een aantal leden heeft hiervoor een cursus fotobespreken gevolgd. Een programma commissie stelt elk half jaar een agenda vast met thema’s en workshops. De leden gaan ook regelmatig gezamenlijk op stap om te fotograferen. We streven erna om elke 14 dagen iets te organiseren.

F/8 is lid van de fotobond, afdeling Brabant Oost.

In het verleden was fotografie uiteraard allemaal analoog, met filmrolletjes, ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. Tegenwoordig gaat alles digitaal en hoewel we meestal op de computer of beamer naar foto’s kijken worden prints nog steeds gewaardeerd als de ultieme “foto”.

F/8 heeft goede contacten met andere fotoclubs in de gemeente Maashorst, zoals Objectief uit Zeeland en Beeldspraak, ook uit Uden.

De corona pandemie heeft helaas een zware wissel op ons getrokken, de afgelopen jaren hebben we daardoor geen activiteiten kunnen organiseren zoals de jaarlijkse expositie en ons fotografen café. Ook is ons leden aantal wat teruggelopen.

Lidmaatschap

Als lid van de vereniging ben je automatisch lid van de fotobond en heb je toegang tot alle informatie en diensten die de bond en de vereniging aanbieden. Voordat je lidmaatschap ingaat krijg je de gelegenheid kennis te maken en enkele activiteiten bij te wonen. De contributie is momenteel 9 Euro per maand, per kwartaal vooraf te voldoen. Een automatische bank overschrijving wordt aanbevolen. Eventueel eenmalig inschrijfgeld voor de fotobond kan daar nog bijkomen.

Wij organiseren reguliere club avonden waar we elkaars werk bespreken en ook regelmatig thema activiteiten die eventueel buitenshuis kunnen plaatsvinden. Elk jaar gaan we gezamenlijk op pad naar een fotogenieke locatie. Leden kunnen ook in onderling in een zogenaamde huiskamergroep activiteiten op eigen kosten organiseren.

Indien er voldoende werk beschikbaar is, streven we er naar jaarlijks een publieke expositie te houden. Wegens de corona pandemie is dat helaas de laatste jaren niet mogelijk geweest.

Huisvesting

Wij maken gebruik van buurthuis ´t Huufke aan de Cuijkstraat 34 in Uden voor onze clubavonden die in principe op donderdagen van 20:00 tot 22:30 plaatsvinden, zie de agenda elders op deze site voor de geplande data.

Contact

Geïnteresseerde (hobby) fotografen kunnen contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar info@f8-uden.nl